poniedziałek, 1 lipca 2013

Kokosowy ryż na musie truskawkowym

Truskawki mają się co prawda ku końcowi i nie wiem jak Wy, ale ja jeszcze mam niedosyt i wcale, ale to wcale się nimi nie nacieszyłam. W planach było tyyyyle wypieków, tyyyle dań z truskawkami a ostatecznie niewiele zrobiłam, też tak macie? Tymczasem staram się nacieszyć tym co pozostało jeszcze w ogródku i robię sobie pyszne śniadanie,  truskawkowo-kokosowe bo ten duet zawsze się sprawdza.



Przepis prosty, bo ryż potrafi ugotować chyba każdy, ale nie ukrywajmy, że jest to propozycja nie do odrzucenia :D  Także polecam, póki truskawki jeszcze są ;)


Kokosowy ryż na musie truskawkowym
[inspiracja]

  • ok 3 łyżki ryżu
  • szkl mleka kokosowego
  • 1/2 szkl wody
  • cukier/miód
  • kilkanaście truskawek

Truskawki zblendować ze słodzidłem na mus. Ryż ugotować z cukrem i płynami, aż do ich całkowitego wchłonięcia, oczywiście pamiętając o częstym mieszaniu ;) Do miski przelać mus, na środek wyłożyć ryż i zajadać ;)





Owoce z sadu i dzialki
Truskawkowy zawrót głowy 2013




2 komentarze:

  1. Chodź w tym roku u mnie w kuchni było wyjątkowo truskawkowo, to faktycznie mam niedosyt ale cóż poradzić, teraz pewno innych owoców, jagody, porzeczki itp.
    Piękne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pychota! jej ale ja lubię takie mleczno owocowe dania

    sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane, każdy z nich działa na mnie motywująco ;)