No dobra, tą wersje już znamy :D A co powiecie na skrzętne ukrycie masła orzechowego w puszystych otchłaniach gofrowego wnętrza, koniecznie w towarzystwie duuuużej ilości chrupiących arachidów? :D
Lubię tak słodko zaczynać dzień, zwłaszcza, że jest go z kim dzielić ;)
Gofry arachidowe
[przepis własny]
Na ok 6 dużych gofrów
- szkl mąki
- 3/4 szkl mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do piecz.
- odrobina wody mineralnej
- łyżka cukru
- łyżeczka oleju
- szczypta soli
- jajko (ew. osobno białko i żółtko)
- czubata łyżka masła orzechowego
- orzechy ziemne (ja dałam 3 łyżki niesolonych)
Wszystkie składniki poza orzechami zmiksować, na końcu łyżką wmieszać orzechy (jeśli ubijamy osobno białko no to wiadomo jak postąpić;).
Wcinamy z ulubionymi dodatkami, ja ze swojej strony polecam ricotte z bananem <3
mój profesjonalizm fotograficzny mnie powala </3 |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze mile widziane, każdy z nich działa na mnie motywująco ;)