Waniliowy pudding z jagodami
[przepis własny]
Na 2-3 porcje
- 2 szkl mleka + pół szkl
- 2 łyżeczki budyniu waniliowego
- 2 łyżki kaszy manny
- łyżka cukru waniliowego (wedle preferencji)
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- jagody/inne owoce
Dwie szklanki mleka wraz z cukrem zagotowujemy. W reszcie mleka rozrabiamy budyń i kaszę. Dolewamy do wrzącego płynu i ciągle mieszając chwilę gotujemy. Dodajemy ekstrakt. Do szklanek wykładamy owoce, na nie lekko przestudzoną masę i na wierzch znów owoce (bądź robimy to naprzemiennie). Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
No i wreszcie sie pojawiły! Nasze pierwsze polskie truskawki..omnomnom brakowało mi tego smaku <3
Dziś jadłam je po raz pierwszy od dawien dawna ;P
Co roku pierwsze truskawki jem z jogurtem bądź śmietaną. Niestety zabrakło tego i tego, więc ochrzciłam je maślanką. I zdecydowanie polubiłam to połączenie <3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze mile widziane, każdy z nich działa na mnie motywująco ;)