Ser Philadelphia z Milką. Znacie, jadacie, lubicie? Ja tak. Lubię, nawet bardzo. Dlatego znajdując ten przepis na swojską wersje tego tradycyjnego (też wypróbuje!), nie mogłam się oprzeć żeby dodać do niego czekolady. I wyszło mi coś naprawdę pysznego C;
Wiem, kolor nie odpowiada oryginałowi, ale to nic. Słodycz Milki zaklęta w kremowym, słonawym twarogu. Delikatny i rozpływający się w ustach. Nie za słodki, nie za słony. Idealny jeśli nie przepadacie za mocno przesłodzonymi kremami typu Nutella. Sprawdzi się zarówno na kanapkach, naleśnikach, gofrach jak i wyjadany bezpośrednio z miski :D
Domowy ser z Milką a'la philadelphia
- 140g domowego twarogu (możecie spróbować z kupnym,ale nie gwarantuje,że wyjdzie równie smaczny)
- 10 tafelków mlecznej Milki (dodajcie ile zechcecie :D)
- 7 łyżek śmietany kremówki
- 1-2 łyżeczki masła
- sól
- opcjonalnie łyżeczka (lub więcej) kakao
Tu widać taką bardziej rzeczywistą barwę :D
piękny serek wyszedł :)) dostałam ostatnio taki w prezencie, ale domowy na pewno lepszy :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
super! muszę wypróbowac ;]
OdpowiedzUsuńJa do kremowego serka dodaję trochę nutelli i też jest pyszne :D
OdpowiedzUsuń