piątek, 5 kwietnia 2013

Kanapki z krówkowej granoli

Wersja dwa w jednym, dla tych, którzy lubią i kanapki i owsianki\granole :D Bo ''kanapki'' wcale nie muszą być nudne ;)


A do tego kubek mleka i i mamy śniadanie idealne ;D

Kanapki z krówkowej granoli
 
[na 2 nieduże ''kanapki'']
 \przepis własny\

3\4 szkl płatków owsianych
łyżka otrębów
łycha masy krówkowej
łyżka oliwy z oliwek\oleju
suszona żurawina, słonecznik, wiórki kokosowe, orzechy i czego tam kubki smakowe zapragną :D
opcjonalnie miód

Wszystkie składniki prażymy na patelni, dodajemy masę i oliwę, pieczemy na patelni przez kilka\kilkanaście minut, czasem mieszając. Z jeszcze ciepłej granoli formujemy ''kromki'' i odstawiamy do stwardnięcia. Przekładamy  dodatkami i ju ;)  Jeśli macie czas to oczywiście poleca się robić granolę w piekarniku, ale ja musiałam tak na szybko ;)










1 komentarz:

  1. cudny pomysł !! uwielbiam granolę ,ale w tak pysznej i pomysłowej wersji jeszcze nie jadłam i koniecznie muszę spróbować ;D

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane, każdy z nich działa na mnie motywująco ;)