czwartek, 11 lipca 2013

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy z imbirowo-miętową nutą

Przepis trochę nie bardzo wpasowany w dzisiejszą pogodę bo nie wiem jak u Was, ale u mnie pochmurno i deszczowo...niestety aura współgra z moim dzisiejszym samopoczuciem i na osłodę zrobiłam sobie po raz kolejny właśnie ten chłodnik korzystając z ostatków truskawek i z tego, że robi się go błyskawicznie. A 'szybkie i sprawdzone (no i smaczne;)' to dewiza moich dzisiejszych posiłków.




Chłodnik arbuzowo-truskawkowy z imbirowo-miętową nutą
[źródło]

  • 450g miąższu arbuza
  • sok z limonki lub 1/2 cytryny
  • 150g truskawek
  • łyżka świeżej mięty
  • łyżeczka świeżego,startego imbiru

Wszystkie składniki zblendować na gładko lub tak by pozostały drobne kawałki. Podawać schłodzony.
Na zdjęciach podany z fetą, sprawdzą się też grzanki,pistacje czy ricotta.
Dziś jadłam bez dodatków i taki chyba smakował mi najbardziej ;)



1 komentarz:

  1. Bardzo pięknie się prezentuje, szkoda że sezon na truskawki nie trwa cały rok
    Zapraszam do mnie na makaron z truskawkami ...

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane, każdy z nich działa na mnie motywująco ;)