wtorek, 5 marca 2013

Kisiel miodowo-cytrynowy

Nie ma to jak kisiel własnej roboty :) O niebo lepszy niż ten kupny , a do tego całkowicie naturalny :) Robiłam już wiele kompozycji smakowych, ale ta bardzo przypadła mi do gustu- miód + cytryna czyli para idealna :)

[przepis na jedną porcje]

szkl wody
2 łyżki miodu (jeśli wolicie bardziej słodki to dajcie jeszcze jedną;)
sok i skórka z połowy cytryny
2 goździki
łycha mąki ziemniaczanej

Wodę z sokiem,skórką,miodem i goździkami zagotowujemy. Dolewamy mąkę rozmieszaną w małej ilości zimnej wody i mieszając-chwilę gotujemy. 


 Pomysł zaczerpnięty stąd

4 komentarze:

  1. Nigdy nie robiłam sama kisielu, ale podoba mi się ten pomysł ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. więc musisz to zmienić ;) jeśli lubisz taki kupny, to ten własnej roboty na pewno bardziej Ci zasmakuje, zwłaszcza że robi się go dziecinnie prosto i szybko ;)

      Usuń
    2. JA też jeszcze sie nie odważyłam. Ale wiadomo, ze to, co domowe, jest zawsze lepsze. :)

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane, każdy z nich działa na mnie motywująco ;)